Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Ricinus olajos, agyagos hajpakolás

A ricinus olaj egy atombomba, ha hajápolásról, szempilla- és szemöldök növesztésről van szó, de valami iszonyat tortúra kimosni, ha csak magában használjuk. Kisebb koncentrációban nem lesz olyan erős a hatása, de még így sem elhanyagolható, akár sampon nélkül is kiöblíthető. A haj fényes, selymes lesz, és extra tartást, volument kap.

A hajmaszk hozzávalói

Egy kis tálban keverjük ki a tojássárgát a mézzel. Az olajokat vékony sugárban csurgatva, folyamatos gyors keverés mellett adjuk a tojáshoz. Ha elértük a kívánt állagot (a fenti recept egy relatív híg pakolás lesz), adjuk hozzá a választott agyagot! A pakolást azonnal fel kell használni, nem tárolható.

Vidd fel száraz hajra, hagyd hatni legalább 30 percig, ha bírod, akkor tovább is, majd öblítsd, amíg tiszta nem lesz a hajadról lefolyó víz. Ha úgy érzed, hogy a hajad még ragacsos, mosd át samponnal is!

Ez a recept fül alá érő hajra elegendő mennyiség. Ha hosszabb, vagy nagyon sűrű a hajad, nyugodtan duplázd meg a mennyiségeket!

Az agyagok természetüknél fogva nagyon szeretik a zsírokat magukba szívni. Ha nagyon száraz a hajad, akkor inkább hagyd el az agyagot!