A hajmaszk hozzávalói
- 1 tojás sárgája
- 1 teáskanál méz
- 2 teáskanál ricinus olaj
- 2 teáskanál olíva/argán/jojoba/ stb olaj
- 2 teáskanál, a hajtípusodnak megfelelő agyag (elhagyható)
Egy kis tálban keverjük ki a tojássárgát a mézzel. Az olajokat vékony sugárban csurgatva, folyamatos gyors keverés mellett adjuk a tojáshoz. Ha elértük a kívánt állagot (a fenti recept egy relatív híg pakolás lesz), adjuk hozzá a választott agyagot! A pakolást azonnal fel kell használni, nem tárolható.
Vidd fel száraz hajra, hagyd hatni legalább 30 percig, ha bírod, akkor tovább is, majd öblítsd, amíg tiszta nem lesz a hajadról lefolyó víz. Ha úgy érzed, hogy a hajad még ragacsos, mosd át samponnal is!
Ez a recept fül alá érő hajra elegendő mennyiség. Ha hosszabb, vagy nagyon sűrű a hajad, nyugodtan duplázd meg a mennyiségeket!
Az agyagok természetüknél fogva nagyon szeretik a zsírokat magukba szívni. Ha nagyon száraz a hajad, akkor inkább hagyd el az agyagot!