Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Arctisztító háziszappan pattanásos bőrre

2015. 04. 20. 11:41:15
Arctisztító háziszappan pattanásos bőrre

A hivatalos kozmetikai protokoll szerint nem szabad szappannal tisztítani az arcbőrt. Erre már évek óta rácáfol a tapasztalatunk, miszerint szabad, csak nem boltival, és ügyelni kell a bőrtípusnak megfelelő receptúrára. A pattanásos bőrnek erősebb tisztításra és fertőtlenítésre van szüksége, amit ez a recept meg is ad.

Szappanrecept zsíros, pattanásos bőrre

A lúgot feloldjuk a vízben és kihűtjük, ügyeljünk a biztonságra! Az olajokat vízfürdőn vagy mikróban melegítsük meg. A lúgoldat és az olajok legyenek kb. 40 fokosak.

Folyamatos botmixeres keverés mellett öntsük a lúgot az olajokhoz, egészen addig keverjük, amíg vanília sodó állagú masszát nem kapunk. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a zöld agyagot. Tetszés szerint adjuk hozzá az illóolajokat, legalább 1-1 ml mennyiségben. A kész szappanmasszát öntsük formába.

A receptben a megengedhető maximális kókuszolaj tartalom megfelelő tisztítást és szárító hatást biztosít, a folyékony olajok pedig a bőr ápolásáról gondoskodnak. A zöld agyag segít az illóolajoknak "megmaradni", illetve a bőr tisztításában is segít. A teafa és levendula illóolajok a fertőtlenítő és bőrnyugtató hatást adják.

Tartalomhoz tartozó címkék: szappankészítés blog