Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

3 dolog, amit biztonsággal kenhetsz az arcodra!

2015. 03. 30. 12:50:24
3 dolog, amit biztonsággal kenhetsz az arcodra!

A múlt héten 3 olyan alapanyagot soroltam fel, amik bár természetesek, rejtenek némi kockázatot, különösen, ha az arcbőrre használjuk. Ezt a bejegyzést itt olvashatod el: https://bolt.szappandoboz.hu/blog/termeszetes-kozmetikum-veszelyek

Vannak olyan anyagok is, amik nem okoznak gondot a legtöbb embernél. (természetesen mindenre alakulhat ki allergia, ezért 100%-osan antiallergén anyag nem létezik, főleg ha kozmetikumokról beszélünk)

Összegyűjtöttem 3 könnyen beszerezhető és könnyen használható dolgot.

Kozmetikai agyagok

Ebből elég sok féle létezik a piacon, mind színre, mind összetételre, mind árra tekintettel. Bármelyiket is választjuk, nagyon nem lövünk mellé, hiszen mindegyiknek kiemelkedő ásványianyag tartalma és bőrnyugtató hatása van. A zöld agyag például egy univerzális agyag, bőrtípustól függetlenül használható. Erősen vonzza a méreganyagokat, ez nagyon látványosan az aknés, pattanásos bőrön mutatkozik meg.

Legegyszerűbb használata: egy pici vízzel és olajjal tejföl sűrűségű pépet keverünk belőle, a szem és a száj környékét kihagyva vékonyan az arcra kenjük, és 10 perc után száraz kendővel letöröljük, majd langyos vízzel átöblítjük a bőrt. 

 

Virágvizek

Tonizálják, tisztítják, nyugtatják a bőrt. A virágvizek tartalmazzák az illóolaj gyártásakor visszamaradt összes vízoldható hatóanyagot, illetve valamennyi illóolajat is. Bátran használhatjuk például az agyagos maszk lemosása után, illetve este, arctisztítás utáni toniknak. Hogy melyik bőrtípusra melyik vizet érdemes használni, ebben a cikkben találsz pár tippet: https://bolt.szappandoboz.hu/blog/viragvizekkel_az_egeszseges_borert

Mivel valamennyi illóolaj tartalmuk van, ne használjuk olyankor, amikor pár órán belül napra mennénk.

 

Gabonapelyhek, lisztek

Maszkot és radírt is készíthetünk belőlük. Mivel a felszínük nem éles, szúrós, így gyengéden, de hatékonyan radíroznak, a bennük levő hatóanyagok pedig nyugtatják és táplálják a bőrt.

Ha nincs allergia, tejfölbe keverjük el egy kevés zabpelyhet, és ezzel radírozzuk át az arcunkat. Pakolásnak is kitűnő, amit bőrtípustól függően gazdagíthatunk reszelt uborkával, mézzel, almával.

Tartalomhoz tartozó címkék: kencekészítés blog