Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap > Blog >

Holt-tengeri kincsek

2014. 09. 23. 17:27:10
Holt-tengeri kincsek A Holt-tenger vize gyógyhatású víz, a tengerfenékről bányászott iszap szintén rengeteg jótékony hatással rendelkezik. Akár önmagában is használható pakolásként, de szappanok és egyéb kozmetikumok hatóanyaga is lehet.

A holt-tengeri iszap elsősorban az ásványi anyag tartalma miatt nagyon jótékony hatású. Nagy mennyiségben használják ízületi betegségek kezelésére, de manapság a kozmetikai felhasználása sokkal gyakoribb.

Mi is van a holt-tengeri iszapban?

  • Mivel a Holt-tengerből bányásszák, a tengervízben levő összes jóság nagy része megtalálható az iszapban is, többek között a tengervíz sói
  • Rengeteg ásványi anyagot tartalmaz, többek között magnéziumot, káliumot, kálciumot, természetes kátrányt

 

A holt-tengeri iszap 5 verhetetlen előnye

  • Ragyogó bőr: A holt-tengeri iszapban található hatóanyagok serkentik a vérkeringést a bőrben. Ezáltal javul a bőr oxigén ellátása, javul a sejtregenerációs képesség. A bőr így megfiatalodik, egészségessé és ragyogóvá válik.
  • Gyógyhatás: A holt-tengeri iszapot számos bőrbetegség kezelésére használják. Ilyen az ekcéma, psoriasis és az akné. A bőrproblémák gyógyítása mellett a holttengeri iszap ízületi megbetegedések kezelésekor is nagy segítség, enyhíti a fájdalmat, megkönnyíti az ízületek mozgását.
  • Hidratálás holt-tengeri iszappal: Kiválóan használható a száraz bőr vízzel való feltöltésére, miközben az ásványi anyagokat is pótoljuk a kezelés során.
  • Öregedésgátló hatás: A holt-tengeri iszap képes a bőrt feszesíteni és erősíteni, illetve jelentős ránctalanító hatással bír; így nagyon jó szolgálatot tesz érett bőr kezelésekor. 
  • Problémás bőr kezelése: A holt-tengeri iszap kitisztítja a pórusokat, és az egészen mélyen ülő szennyeződéseket is képes eltávolítani a bőrből. Bőrradírként használva az elhalt hámsejteket is eltávolítja, amivel egy fiatalos, sima bőrfelszínt kapunk.

 

3 tipp a használathoz

  1. Arc- vagy test pakolás: keverj össze 2 evőkanál holt-tengeri iszapot annyi folyadékkal, hogy tejföl állagú keveréket kapj. Ha zsírhiányos a bőröd, akkor főként olajokat használj, ha inkább vízhiányos, akkor vizet, aromavizet vagy gyógyteát. Természetesen mindkettőt használhatod, együtt is. Az így kapott pakolást a bőrtípusodnak megfelelő illóolajokkal is gazdagíthatod. Kend fel az arcodra, ügyelve, hogy a szem és száj környékét szabadon hagyd, és pihenj 10-20 percet a luxus holt-tengeri iszap pakolásod alatt! Ha már elég szépnek érzed magad, langyos vízzel mosd le! Testpakolásnál természetesen nagyobb adagra lesz szükséged. Ha sokat sminkelsz, esetleg a belvárosban élsz/dolgozol, akkor érdemes hetente egy ilyen tisztító hatású pakolással kényeztetni az arcod, hogy segíts a bőrödnek megtisztulni.
  2. Bőrradír: Nedvesítsd be a radírozandó területet, és egy kis marék holt-tengeri iszappal vagy sóval dörzsöld át! Öblítsd le langyos vízzel! A megvastagodott, kicsit reszelős bőrt így könnyedén eltávolíthatod, és a bőröd sima és bársonyos lesz
  3. Holt-tengeri iszapos szappan: Bár fürdéskor a szappan nem tölt túl sok időt a bőrünkön, a jótékony hatása így is érvényesül, a szappanod pedig különleges színt és állagot kap. A kedvenc szappanreceptedhez kilogramm olajonként adj 1-2 evőkanál holt-tengeri iszapot. Különleges mintákat is készíthetsz, ha a szappanmasszádnak csak a felét színezed meg.
Tartalomhoz tartozó címkék: blog