Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Hagyományos borotva szappan

Hagyományos borotva szappan Nincs a bőrtípusodnak megfelelő borotvahab vagy Te is a hagyományok híve vagy? A hagyományos borotva szappanok modern köntösbe bújtatva a legigényesebb bőrtípusra is kiválóak lehetnek. Ez az érzékeny bőrre szánt szappan nyugtatja, hidratálja és ápolja a bőrt a benne található Aloe Vera gélnek és búza proteinnek köszönhetően. Az extra fertőtlenítő és bőrnyugtató hatásért pedig néhány csepp teafa- és a levendula illóolaj kell csupán.

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágd apró kockákra a szappanalapot majd olvaszd fel mikróban vagy vízfürdőben.

  2. Ezután egyesével mérd ki a többi hozzávalót és add a szappanalaphoz, mindegyik után alaposan átkeverve az alapot, hogy egyenletesen elosztódjon minden hozzávaló.

  3. Töltsd a szappannak szánt tégelybe az elegyet.

  4. 2-3 óra alatt megszilárdul és már használatra is kész.

Használat

  1. Áztasd be meleg vízbe a borotválkozó pamacsot néhány percre. Ezalatt alaposan átázik majd. 1-2-szer rázd meg, hogy a víz ne csepegjen a pamacsból. Nagyjából 1 teáskanálnyi vizet hagyj a borotválkozó tálkádban a szappan készítéséhez.
  2. Cseppents egy kevés meleg vizet a borotva szappanodra és várj 1 percet, hogy egy kicsit lágyuljon.
  3. A pamacsot használva kör-körös mozdulatokkal kezdd el a a hab „építését” a szappanon. 10-15 másodperc után tedd át a pamacsot a borotválkozó tálkádba és ott folytasd a kör-körös mozdulatokat. Ne nyomd le túl erősen a pamacsot, ugyanis az tönkre teheti a habot. Kb. 1 perc után már láthatod a hab erősödését. A folyamatos keverésnek és nyomásnak köszönhetően a hab egyre keményebbé fog válni és a buborékok lassan eltűnnek. További víz hozzáadásával folyékonyabb habot képezhetsz.
  4. Már csak fel kell vinned a bőrödre. A pamacs segítségével lassan és egyenletesen vidd fel a bőrödre. Most ne használj kör-körös mozdulatokat, inkább oda-vissza mozgasd a pamacsot, amíg egy vastag réteg habot fel nem vittél. Ez a mozdulatsor biztosítja, hogy a hab egészen a bőr felszínéig eljusson és megemelje a szőrszálakat, hogy a borotva pengéje minél közelebb tudjon haladni a bőr felszínéhez.
Tartalomhoz tartozó címkék: blog szappankészítés száraz bőr