Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Hajbalzsam igénybevett hajra

Pár hónapja ment ki egy nagyon jó kis sampon recept, ami azóta is folyamatosan tesztelünk ilyen-olyan hajtípusokon. A mai recept tökéletes kiegészítője ennek a kímélő samponnak. Pihe-puha lesz a haj, nagyon könnyen kiöblíthető, és tele van olyan összetevőkkel, amik visszahozzák a meggyötört, fénytelen hajat az életbe.

Ezt a hajbalzsamot kb. úgy kell elkészíteni, mint egy sima emulziós krémet. Az olajokat a hajad igényeinek megfelelően variálhatod, ennyi ricinussal is szépen kiöblíthető, nem nehezíti el a hajszálakat! Összekeverés után nagyon folyik, ez ne ijesszen meg, pár óra alatt nagyon szépen besűrűsödik.

Hajbalzsam recept:

Az olajokat a Varisofttal együtt óvatosan, vízfürdőn melegítsd, amíg az el nem olvad. A vizet is melegítsd meg a lauryl glucosiddal együtt. Folytonos keverés mellett add a vizes fázist az olajoshoz. Ha összeállt az emulzió, kezdd el adagolni a hatóanyagokat egyesével, mindegyiket alaposan elkeverve. Végül add hozzá a tartósítószert és az illatot is!

Töltsd flip kupakos flakonba, és hagy állni! 1-2 óra múlva felveszi a végleges állagot, és használható is lesz.

A lauryl glucoside azért kell, hogy a balzsam könnyen kiöblíthető legyen, illetve segít a hajbalzsam állagát is megtartani, sűríteni. A panthenol segít a hajszálakat regenerálni, újra élettelivé, fényessé tenni. A kollagén és a keratin a haj természetes építőelemei, rugalmasságot, erőt és tartást adnak a hajadnak. Ha a hajad igényli, nyugodtan használd hajpakolásként is, hagyd a megmosott hajadon 15-20 percig, és csak utána öblítsd ki!

Szuper kiegészítője a teljes hajápolós rutinodnak a múlt heti hajzselé, nézd meg azt is: https://bolt.szappandoboz.hu/blog/apolo-hajzsele-recept

Tartalomhoz tartozó címkék: kencekészítés blog