Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Egy ezer arcú házi hidratáló

2014. 10. 09. 10:35:48
Egy ezer arcú házi hidratáló

Mi kell egy modern nő szépségápolási kelléktárába? Kézkrém+ szemránckrém+ testápoló+ éjszakai krém+ nappali krém+ miegyéb. Ezeket mind elkészítheted külön-külön, de egy jó alaprecept a megfelelő adalékokkal, illóolajokkal nagyon leegyszerűsíti a helyzetet. Ha nem készítettél még önállóan emulziós krémet, ez akkor is menni fog, nem sokkal bonyolultabb, mint egy jó sütit összerakni.

Nagyon sok hidratáló receptet kipróbáltam már, és vannak olyanok, amik időről-időre visszatérnek, mert van egy-egy olyan tulajdonságuk, amik néha nagyon jól esnek. Az egyiknek az illata, a másiknak az állaga egy bizonyos évszakban, a harmadiknak a felszívódása tetszik. Van egy olyan recept, amihez mindig visszatérek, mert mindig sikerül, és nagyon változatosan alakítható attól függően, hogy mire akarjuk használni, vagy éppen milyen hangulatom van.

Ez a szuper házilag készített hidratáló elkészült már megszámlálhatatlan verzióban összeállított folyékony olajokkal, szintetikus illattal, vagy illóolajjal, stb.

Íme a hidratáló receptje, amiből kb. 240 g krém lesz:

Ez egy olyan összetétel, ami eléggé táplál, de viszonylag könnyen felszívódik. Nem hagy zsíros érzetet, és megfelelő adalékokkal akár száraz, akár zsíros bőrre megfelelő lehet.


Szükséges eszközök:

  • 1 vízfürdő az olajos, és 1 vízfürdő a vizes fázis melegítéséhez
  • 2 db magas falú műanyag vagy üveg edény 
  • mérleg
  • konyhai robotgép dagasztó karral


A szuper hidratáló elkészítésének menete

  1. Mérd össze a folyékony olajokat, shea vajat, cetil alkoholt és a Tego Care-t egy edénybe, és vízfürdőben alacsony hőmérsékleten melegítsd addig, amíg a szilárd hozzávalók is felolvadnak!
  2. Mérd össze a vizet/gyógynövény kivonatot és a glicerint, és ezt is melegítsd, amíg homogén folyadékot kapsz!
  3. Mérd bele a tartósítószert az olajos fázisba!
  4. Folyamatos keverés mellett adagold a vizes fázist az olajoshoz, mintha majonézt készítenél!
  5. Ha összeállt, add hozzá a tejsavat és az illatot, ha szeretnél!

Ne ijedj meg, ha nagyon folyósnak tűnik a krémed, ahogy kihűlt nagyon jó, könnyű állagú hidratálód lesz!


Tippek a személyre-szabáshoz

Folyékony olaj: ebben nagyon nagy szabadságot ad a recept, és igazából itt sokat tudsz alakítani rajta. Ez lehet 100%-ban olíva olaj a legjobb fajtából. De tehetsz bele vegyesen mandula, olíva, szőlőmag- vagy búzacsíra olajat is; nem is beszélve a legextrább ránctalanítókról!

Shea vaj: legyen mindig finomítatlan, organikus!

Víz: ebben is elég jól kihasználható lehetőségek vannak. Ez lehet ioncserélt víz, ásványvíz, bőrtípusnak vagy bőrproblémának megfelelő gyógynövény főzet, aromavíz, vízben oldódó bármilyen hatóanyag, illetve ezek keveréke.

+ 1 tipp: egy csapott kiskanál kecsketejporral vagy íróporral igazán extra tejes krémet kapsz!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog kencekészítés