Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Hyaluronsavas ránctalanító gél

A hatóanyagok bevitelének egyik legkellemesebb módja, ha olajmentes szérumba ágyazzuk őket. Persze ezt csak olyan hatóanyagokkal lehet eljátszani, amik vizes vagy alkoholos alapúak. Ezeket viszont percek alatt ki lehet keverni, és a bőröd iszonyú hálás lesz érte!

A hyaluron sav nagyon erős hidratáló, és emellett nagy segítségedre lesz a ráncok fékentartásában is.

Szükséged lesz egy 50 ml-s, fertőtlenített üvegre, cseppentő betétre, vagy pipettás kupakra. A szérumot így tudod majd higiénikusan és pontosan adagolni. Kis mérlegre, egy pipettára, és az alábbi alapanyagokra:

  • 50 ml rózsavíz
  • 0,5 g hyaluron sav
  • 0,5 g Solagum
  • 15 cs Cosgard

Mérd a vizet az üvegedbe, add hozzá a hyaluron savat, alaposan rázd össze! Add hozzá a zselésítőt (Solagum) is, és rázd megint! A végén cseppentsd bele a tartósító szert, és rázd össze!

A rózsavíz az érett, fáradt bőr ideális ápolószere, ha nem szeretnéd töményen használni, tetszés szerint hígíthatod ioncserélt vízzel, illetve használhatsz más virágvizet, vagy aloe kivonatot is. A hyaluron sav erősen hidratál, és simítja a ráncokat. Sok bolti ránctalanító krém összetevői között megtalálható, de ez egy igencsak koncentrált szérum azokhoz képest.

Ezt a ránctalanító szérumot keverheted a normális arcápolódhoz: vegyél a tenyeredbe a krémből, és cseppents hozzá 1-2 csepp hyaluron savas szérumot, majd kend be az arcod! Ha szeretnél egy-egy területet célzottan kezelni, akkor 1-2 cseppet tegyél az ujjhegyedre és gyengéd, ütögető mozdulatokkal dolgozd be a bőrödbe!

Tartalomhoz tartozó címkék: kencekészítés blog