Kámfor illóolaj 10 ml

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
640 Ft

Gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, légúttisztító, keringésfokozó, fájdalomcsillapító a kámfor illóolaj. Meghűlés, reumás fájdalom ellen hatásos.

Leírás és Paraméterek

INCI: CINNAMOMUM CAMPHORA BARK OIL
CAS-szám: 8008-51-3
EK-szám: 295-980-1

Származás:
A kámforfa eredeti hazája Japán és Tajvan, de már egész Kelet- és Délkelet-Ázsiában ültetik. Európába az arabok közvetítésével jutott el.

Megjelenés:
Színtelen vagy halványsárga színű, friss, intenzív, kámforos illatú, alacsony sűrűségű folyadék.

Előállítás:
A kámforfa ágaiból, illetve a fa törzséből vízgőz-desztillációval nyerik ki, mintegy 1%-os hozammal.

Összetétel:
Fő alkotórésze az eukaliptol (1,8-cineol) és a kámfor. A kámfor illóolajban található cienol, sabinén, a-terpineol, a-pinén, b-pinén, mircén.

Felhasználás:
A fáradt, fájós végtagok kiegészítő kezelésére alkalmas krémek, masszázs- és fürdőolajok alkotórészeként használják. Emellett a légzés könnyítésére alkalmas illóolaj-keverékeknek, inhalálószereknek, illetve légzéskönnyítő mellkasi krémek, bedörzsölőknek is kedvelt és hatékony összetevője.

Hatás:
Általános erősítő, lázcsillapító. Enyhíti a meghűléses betegségek tüneteit, csillapítja a gyomor- és bélpanaszokat, növeli a vérnyomást. Gombafertőzésnél is hatékony fertőtlenítő. Izzasztó, vízhajtó hatású. Használ reuma, depresszió és hisztéria ellen is. Segíti a józan gondolkodást, a döntésképességet és a magabiztosságot.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Termék címkék: illóolaj, kámfor