Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Kecsketejes, sheavajas, rózsás szappan

2015. 08. 23. 16:48:00
Kecsketejes, sheavajas, rózsás szappan Amikor láttam, hogy nagyon fogytán itthon a szappan, és már a családban többen is jelezték, hogy elfogyott a mosakodós, arcmosós és egyéb szappanjuk, akkor tudtam, hogy nem úszom meg, szappant kell keverni. Elkészítettem a szokásos, kedvenc receptet, utána valami másra vágytam, valami különlegesre.

Körülnéztem, hogy mi van itthon. Találtam shea vajat, repce olajat és kecsketej port. Az English rose szappanillatot már nagyon rég óta ki akartam próbálni, most remek alkalom kínálkozott. Ez aztán csak az igazi luxus, és kényeztetés!

A szuper kényeztető szappanrecept:

  • 139 g NaOH
  • 380 g ioncserélt víz

A lúgot a biztonsági előírásoknak megfelelően feloldom, és lehűtöm. A folyékony olajokat és a shea vajat megmelegítem, amíg a shea el nem olvad, és hozzáadom a többi szilárd olajat. Az oldott lúgot folyamatosan adagolva botmixerrel homogén masszává keverem. Amikor már sűrű sodó állagú, folyamatos keverés mellett, apránként beleszórom a kecsketej port, majd hozzáadom az illatot is.

Az eredmény egy jól habzó, ápoló szappan, ami arcmosásra is kiváló. Ha éppen nincs kecsketej porod, a szappanod attól még szuper ápoló lesz!

Tartalomhoz tartozó címkék: szappankészítés blog