Kezdő krémkészítő csomag

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.840 Ft

Lehetőséget kínálunk kedvező áron, hogy könnyen, egyszerűen kipróbáld a krémkészítés alapjait.

A csomagban található alapanyagokból, kb 500 gramm kiváló minőségű natúr krémet tudsz készíteni. Válassz az illóolajaink, vagy illatolajaink közül is!

Leírás és Paraméterek

A csomag tartalma:

 

  • 1 db Tego Care PSC 3 50 g (növényi emulgeátor)
  • 1 db cetilalkohol 100 g (segéd emulgeátor)
  • 1 db Shea vaj 80 g ( dezodorált )
  • 1 db Mandula olaj 100 ml
  • 1 db Cosgard 10 ml
  • 2 db tégely 80 ml-es

Amire még szükséged lesz:

  • 2 rozsdamentes edény
  • 2 főzőpohár, vagy kis méretű befőttes üveg kb. 150-250 ml űrtartalmú
  • óraüveg, vagy kávés csészealj 3 db
  • 1 konyhai mérleg
  • robotgép keverőszárral
  • 3 kis méretű kanál
  • Tiszta steril munkafelület
  • Frissen vasalt terítő, vagy vászon darab


Előkészületek: Mindent fertőtlenítsünk amit használni fogunk. Az asztalt munkapultot töröljük át fertőtlenítő mosogatószeres vízzel, majd száraz papír törlő kendővel. Az eszközöket mosogassuk el fertőtlenítő mosogatószerrel. A mosogatás során tartsuk be a mosogatószer fertőtlenítő hatásidejét ami általában 5 perc. Az eszközöket egy frissen vasalt terítőre vászonra terítsük ott hagyjuk megszáradni.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  1. Mérjük ki a zsírfázis összetevőit tetszőleges sorrendben az egyik főzőpohárba / befőttes üvegbe. A mérés során óvatosan, lassan öntsünk, ne kapkodjunk. A szilárd összetevőket mérhetjük egyesével óraüvegen, vagy kávéscsésze alján is így egyesével mérve kisebb a hiba lehetőség. Öntsünk minden zsírfázishoz tartozó összetevőt egy főzőpohárba / befőttes üvegbe.
  2. Mérjük ki recept szerinti vízfázist a másik főzőpohárba / befőttes üvegbe.
  3. Melegítsünk vizet és állítsuk bele mindkettő főzőpoharat / befőttes üveget. Melegítsük addig amíg minden szilárd összetevő fel nem olvad. Kevergethetjük is. Azért kell mindkettőt bele állítani a vízbe, hogy egyforma hőmérsékletűre melegedjenek.
  4. A megolvadt zsírfázist tartalmazó főzőpohárba öntsük bele a vízfázist, majd azonnal kezdjük keverni robotgépünkkel nagy fordulaton. A keverést minimum 3-percig folytassuk. Az emulzió hűlését segíthetjük hideg vizes vízfürdőbe rakással is. A keverést ne hagyjuk abba amíg ki nem hűl az emulzió.
  5. Illatosításhoz illóolajat ajánlunk a bőrnek és az évszaknak megfelelőt, de használhatunk kozmetikai illat olajat. A Szappandoboz által forgalmazott illatok megfelelnek a kozmetikumokra vonatkozó szabályoknak, előírásoknak bátran használható bármelyik.
  6. Tartósításhoz 19 csepp Cosgard tartósítót keverjünk a krémhez.

Tipp: Ha a krémünket, rövid idő alatt felhasználjuk és hűtőben tudjuk tárolni a tartósítást el is hagyhatjuk, de akkor csak pár napig használhatjuk a krémünket.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Alap krém recept:

Zsírfázis:

  • 24 g mandula olaj
  • 6 g shea vaj
  • 6-8 g Tego Care PSC 3 (az emulgeátor növelésével sűrűbb krémet kapunk)
  • 3 g cetil alkohol


Vízfázis:

110 g desztillált víz

Tartósítás:

19 csepp Cosgar

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő