Kézkrém recept

Van, aki utálja, van, aki naponta többször is használja. Kézkrém nélkül azért nagyon kevesen vagyunk meg, pláne a mosogatás-takarítás idején a kezünk bőre igen csak megviselt. Ha még esetleg hideg is van, vagy olyan a munkánk, ahol a kezeink bőre extra megpróbáltatásoknak van kitéve, akkor kell egy jó krém, hogy elkerüljük a katasztrófát!

Itt egy ápoló és védő kézkrém recept, amivel helyre tudod hozni a kiszáradt kezeid, illetve meg tudod előzni a teljes kiszáradást. A teljes recept kb 30 g kész krémet ad.

Az olajos fázis alapanyagai közül mérd ki a folyékony olajokat, add hozzá a cetil alkoholt, a Plurocare-t, és vízfürdőben gyengéden olvaszd fel. Ha kakaóvajat is használsz, akkor ezt is itt add hozzá! Mérd ki a vizet, és melegítsd kb. az olajokkal egyező hőmérsékletre!  A hőről levéve hagy hűlni egy kicsit, majd add az olvadt olajos keverékhez a többi olajos alapanyagot! A langyos vízhez add a glicerint és a panthenolt!

Folyamatos keverés mellett add a vizet az olajos alaphoz. Ha teljesen homogén, add hozzá a tejsavat, tartósítószert és az illóolajokat!

Tartalomhoz tartozó címkék: kencekészítés blog