Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Leírások

Segítünk, hogy a kiválasztott alapanyagaidból a legjobb szappant/kencét tudd kihozni, illetve az elkészítés se okozzon gondot.

2012. 08. 17. 09:38:31

A recept megtervezéséhez természetesen először el kell döntenünk milyen célra készül a szappan. Ennek megfelelően első lépésként ki kell választanunk a megfelelő olajokat. A táblázat adatai sokat segíthetnek. Mivel az ott található rengeteg adat közöee gyorsan elveszik az ember, íme néhány jótanács a szappankészítéshez:

2012. 08. 17. 09:55:41

Bár már vannak információk az oldalon a szappankészítés körüli biztonsági előírásokkal kapcsolatban, fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk a figyelmeteket néhány fontos dologra a lúggal és a friss szappannal kapcsolatban.

2014. 09. 29. 08:00:00
Néha nagyon jól esik belefeküdni egy kád vízbe, és elmerülni az illatban és a súlytalanság érzésében. Egy spa-ban zavartalanul élvezhetjük ezt az élményt, de fillérekből otthon is készíthetünk ápoló, frissítő, nyugtató fürdőt.
2014. 10. 01. 13:52:00
A Holt-tenger vize gyógyhatású víz, a tengerfenékről bányászott iszap szintén rengeteg jótékony hatással rendelkezik. Akár önmagában is használható pakolásként, de szappanok és egyéb kozmetikumok hatóanyaga is lehet.
2014. 10. 09. 10:35:48

Mi kell egy modern nő szépségápolási kelléktárába? Kézkrém+ szemránckrém+ testápoló+ éjszakai krém+ nappali krém+ miegyéb. Ezeket mind elkészítheted külön-külön, de egy jó alaprecept a megfelelő adalékokkal, illóolajokkal nagyon leegyszerűsíti a helyzetet. Ha nem készítettél még önállóan emulziós krémet, ez akkor is menni fog, nem sokkal bonyolultabb, mint egy jó sütit összerakni.

2014. 10. 14. 10:56:06

Amikor az ember(lánya) fáradt, fáj valami, vagy csak kicsit relaxálni szeretne, akkor nagyon jól esik egy minőségi masszázs. Amikor szakértő kezek a jó pontokat, pont kellő erősséggel masszírozzák, és a feszültség, fájdalom úgy eltűnik, mintha sosem lett volna.

A megfelelő kezek mellett megfelelő olaj/krém is kell, hogy ne érezzük úgy, hogy éppen nyúzzák a bőrünket. Nem kell túlmisztifikálni a masszázsolajakat, sokkal egyszerűbb ez a kérdés, mint gondolnánk!

2014. 10. 20. 08:00:00
Van, aki utálja, nem bírja elviselni magán, van, aki 10 percenként használja. Van olyan, aki csak a hideg idő beálltával szedi elő, vagy akkor, amikor a szél már cserepesre fújta a száját; de igazából egész évben hasznos kis jószág: az ajakápoló. Ha van egy jó kis receptünk, akkor nem kell vele sokat vacakolni, mert egyszerre jó sokat le lehet gyártani, és nem is drága. A nagyon igényeseknek lehet egy téli és egy nyári verziója is.
2014. 10. 26. 11:22:00
Ősz van, kevesebbet van nyitva az ajtó és az ablak. Ilyenkor egyre kevesebb friss levegő jut a lakásba. Figyelünk rá, hogy időről időre szellőztessünk, azonban, de vannak módszerek, amivel kicsit rásegíthetünk a szoba levegőjének tisztán és frissen tartására.
2014. 11. 03. 09:49:46

A shea vaj egy nagyon jó gyulladáscsökkentő szilárd olaj, ami jó szolgálatot tesz hidegben, ekcémás bőr ápolásánál vagy éppen popsikenőcsként. Sokan azonban nem szeretik, hogy nagyon zsíros érzetet hagy maga után, nehéz bedolgozni a bőrbe, ami főleg akkor kellemetlen, ha a bőrfelület amúgy is sérült valamiért. A megoldás, ha adunk hozzá egy kis levegőt, meg még ezt-azt!

2022. 10. 07. 00:00:00

Nagyon sok dolog befolyásolja azt, hogy kinek milyen minőségű a haja: genetika, táplálkozás, hormonális állapot, életkor, időjárás, stb. Van, aki nem szereti, ha túl zsíros, van, aki a színével nincs kibékülve, van, aki göndör hajat szeretne, van, aki simát. Ezek egy részén lehet segíteni ideig-óráig, de van, mivel egyszerűen meg kell békülni.

A Szappandoboznál az új kedvenc a hajállag-javításban a hajolaj, meg is mutatjuk, hogy mi ez, és miben segít!