Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Masszázsolaj fillérekből

2014. 10. 14. 10:56:06
Masszázsolaj fillérekből

Amikor az ember(lánya) fáradt, fáj valami, vagy csak kicsit relaxálni szeretne, akkor nagyon jól esik egy minőségi masszázs. Amikor szakértő kezek a jó pontokat, pont kellő erősséggel masszírozzák, és a feszültség, fájdalom úgy eltűnik, mintha sosem lett volna.

A megfelelő kezek mellett megfelelő olaj/krém is kell, hogy ne érezzük úgy, hogy éppen nyúzzák a bőrünket. Nem kell túlmisztifikálni a masszázsolajakat, sokkal egyszerűbb ez a kérdés, mint gondolnánk!

Ha körülnézünk bármelyik drogéria vagy biobolt polcain, elég sok olyan termékkel találkozunk, ami ilyen-olyan tulajdonságokkal rendelkező speciális masszázsolajnak titulálja magát. Aki házi kozmetikumokat használ, annak a paraffin alapú, agyonillatosított és tartósított verziók nem jönnek szóba, de azért a természetes alapanyagú termékskálában is el lehet veszni.

 

Mi is kell egy masszázsolajba?

1. Bázisolaj: olyan folyékony olaj, ami lehetőleg lassan szívódik fel, hogy kellő ideig lehessen dolgozni vele. Ha folyékony állagú terméket szeretnénk előállítani, akkor az alap akár 100%-ban lehet ez az olaj, de gazdagítható a keverék esetleg sheavajjal, kakaóvajjal; vagy kevés méhviasszal is.

2. Szilárd olajok, viaszok: Ahogy fent láthattad, a masszázsolajat lehet kicsit tartalmasabbá tenni szilárd olajjal vagy viaszokkal is. Ilyenkor a keverék nem hígan folyó lesz, hanem kicsit kenőcsösebb állagú. A kakaóvaj és a viasz használatával teljesen szilárd masszázstömböt is készíthetsz, vagy akár masszázsgyertyát is.

3. Illóolajok: az igazi hatás érdekében érdemes illóolajokat is használni, de nem kötelező. Ebben jól jön egy kis aromaterápiás segítség, hogy milyen problémára milyen olaj ajánlott, de akár az aktuális hangulatodnak megfelelő kombinációt is használhatod.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Masszázsolaj recept

 • 100 g extra szűz olíva olaj
 • 20 g édesmandula olaj
 • 1,5 g E vitamin

Az olajokat mérd össze és kicsit langyosítsd meg, hogy az E vitamin is feloldódjon, és el tudjon keveredni. A kész keveréket töltsd jól zárható üvegbe, vagy flakonba! Használat előtt érdemes mindig felmelegíteni egy kicsit, így sokkal könnyebb használni, és a bőrnek is jobb érzés. Bár ismerek olyan masszőrt, aki a tiszta olíva olajra esküszik, a folyékony olajokkal lehetsz kreatív, keverd a kedvenceidet akármilyen arányban!

A masszázsolaj ára jelenleg: kb. 400 Ft/120 ml

 

Masszázs kenőcs recept kakaóvajjal és sheavajjal

 • 100 g folyékony olaj vagy olaj keverék
 • 20 g kakaóvaj
 • 10 g shea vaj
 • 1,5 g E vitamin

A hozzávalókat vízfürdőben óvatosan olvaszd össze. Töltsd olyan tégelybe, amiből később könnyen ki tudod szedni. Használat előtt ezt is érdemes egy kicsit megmelegíteni.

A masszázskence ára jelenleg: kb. 660 Ft/130 g

 

Masszázstömb recept

 • 5 g karnauba viasz vagy 10 g méhviasz
 • 10 g shea vaj
 • 10 g kakaóvaj
 • 10 g tetszés szerinti folyékony olaj

Vízfürdőben olavszd össze az alapanyagokat. Ha a karnauba viaszt választod, akkor legyél türelmes, mert sokkal lassabban fog megolvadni, mint a méhviasz szokott. Ennél a receptnél szükséged lesz valamilyen formára is, amibe kiöntöd: legyél kreatív. Jó szolgálatot tehet pár kimosott tejfölös pohár, aminek az aljába addig töltsd a keveréket, amíg olyan méretű tömböcskét kapsz, ami kényelmesen elfér a tenyeredben. Öntheted szilikon muffin formába, vagy sima muffin formába, amit a bele való papírkosárkákkal bélelsz. Pár óra alatt megszilárdul, és kiveheted a formából. Használat előtt a tenyeredben melengesd meg!

A masszázstömb ára jelenleg: kb. 370 Ft/40 g

Tartalomhoz tartozó címkék: blog