Leírás és Paraméterek
INCI: Aqua, Glycerin, Sorbitol, Sodium Stearate, Sodium Laurate,
Propylene Glycol, Sodium Oleate, Sodium Myristate, Sodium Chloride,
Citric Acid, Glyceryl Mono Laurate, Cocamidopropyl Betaine, Cocos
Nucifera (Coconut) Oil; Sodium Thiosulphate, Sodium Citrate,
Titanium Dioxide; Trisodium Sulfosuccinate, Pentasodium Pentatate,
Tetrasodium Etidronate.
Olvadáspont: 49°C
Melt & Pour szappan elkészítésekor szükséged lesz:
- Melt & Pour szappanalapra
- egy lábasra vagy edényre
- keverőkanálra vagy szilikon spatulára
- színezékre
- illatosítóra
Elkészítése:
1. lépés:
Minden művelet első szakasza a megfelelő fertőtlenítés és a munkaeszközök előkészítése. A konyhapultot vagy asztalt tegyük szabaddá és vegyünk elő egy lábast vagy edényt, egy keverőkanalat, egy vágódeszkát, egy kést, valamint készítsük elő a szappanszínezéke(ke)t, és az illatosító(ka)t.
2. lépés:
A szappanalapot vegyük ki a dobozából és vágjuk fel kis kockákra. Tegyük a lábasba és kezdjük el lassú tűzön melegíteni 50-60C°-ra. (akár mikrohullámú sütőbe is tehető)
3. lépés:
Mikor teljesen felolvadt, vegyük le a tűzről és tetszés szerint illatosítsuk, valamint színezzük, majd jól keverjük el. Bánjunk csínján az adalékanyagokkal, ugyanis egyes színezékek erősen pigmentáltak, ezért nem kell sok belőlük.
4. lépés:
Öntsük bele egy formába és permetezzük le alkohollal, hogy a tetején megjelenő buborékok eltűnjenek, majd hagyjuk hűlni pár órát (2-3 óra).
5. lépés:
Vegyük ki a formából.
6. lépés:
24 óra múlva használatra kész!