Menü
Ár:
1.789 Ft

Mosódióhéj - 500 gramm

Ár:
1.789 Ft
A mosódió kiválóan alkalmas mosáshoz és tisztításhoz. Egyszerű és környezetbarát felhasználás jellemzi. A környezetben tökéletesen és gyorsan lebomlik. Komposztálható.

Leírás és Paraméterek

Származás: a mosódió fát Délkelet-Ázsia, India, Nepál, Pakisztán és Indonézia területén előszeretettel termesztik.

Megjelenés: Kemény, kerek és sárgás-világosbarna színű dió.

Előállítás: A mosódió fa termését összegyűjtik, kiszárítják és egyesével kimagvalják. A száraz mosódióhéj súlya csak 16%-a az összegyűjtött diótermésének.

Összetétel: Hatóanyaga a saponin, mely átlagosan 13-14%-os koncentrációban található meg a dió héjában. Nem tartalmaz foszfátokat, allergéneket, színezékeket és illatanyagokat. 100%-ban allergén mentes és felhasználás után, amikor már mosásra nem használható komposztálva visszakerül a természet örök körforgásába.

Felhasználás: A mosódióhéjat vászonzacskóban jól bekötözve a mosandó ruhák közé kell helyezni. Normál mosás esetén az öblítő program elhagyható, mivel a mosógép dobjában levő mosódióból az öblítőprogram alatt ismét saponin oldódik ki, így az öblítésből egy újabb mosás lenne.

Jól mosható vele selyem és gyapjú is. Kézi mosáshoz is használhatjuk.

Öblítéshez ecetet és illóolajat használjunk. A saponin vízzel érintkezve kioldódik a mosódióból, ezért a víz mérsékelten habzani kezd. Használat után a mosódiókat vegyük ki a zacskóból és szárítsuk meg. Addig használható amíg nedvesen ragacsosak. A mosódióból készülhet főzet, koncentrátum vagy őrlemény is. Ezeket felmosószer, mosogatószer, WC tisztító, sampon és tusfürdő alapanyagaként használhatjuk.

A mosódióból készített főzet használható háziállat bundájának mosására vagy szobanövények levéltetveinek eltávolítására.

Használat után komposztálható, szárazon gyújtósnak is jó. Az itt található tanácsok, ajánlások személyenként eltérő hatásúak lehetnek, ezért mindenképp tanácsos előtte próbát végezni.

Lágy víz esetén: 40 fokon kb. 6-8 fél dióhéj (2-3-szor használható)
Lágy víz esetén: 60-90 fokon kb. 4 fél dióhéj (1-2-szer használható)
Kemény víz esetén: 40 fokon kb. 8-10 fél dióhéj (2-3-szor használható)
Kemény víz esetén: 60-90 fokon kb. 5-6 fél dióhéj (1-2-szer használható)

Allergiások és a különféle bőrbetegségekben szenvedők is használhatják, mert nem okoz bőrirritációt.

Hatás: jó zsíroldó hatásfokkal rendelkezik, eltávolítja a hétköznapi szennyeződéseket. Nem roncsolja a textíliákat és kiveszi a kellemetlen szagokat is. Lúgossá teszi, tehát lágyítja a vizet, így a ruhák puhábbak lesznek.

Tárolás: fénytől és melegtől védett, száraz helyen tárolandó.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!