Menü
Ár:
1.080 Ft
Termék címkék: napraforgó, olaj

Napraforgó olaj 1 liter

Ár:
1.080 Ft

Hidegsajtolással készült Mágocsi napraforgó étolaj. Magas E-vitamin tartalommal. Felhasználható étkezéshez és kozmetikumokhoz is.

Leírás és Paraméterek

További információk a termékről:

Napraforgó olaj - 1 liter

Cikkszám: 8-0022


Ez a hidegen sajtolt napraforgó olaj gazdag A, B, D, és E, vitainokban, és omega 6 zsírsavakban. A zsírsav összetételénél fogva a kozmetikumokban stabil, az avokádó- és olíva olajhoz hasonló jó bőrpuhító tulajdonságokkal rendelkezik. Nagyszerű szappankészítéshez, krémek és ajakápolók készítéséhez. A napraforgó olaj a beltartalmi értékei mellett egy könnyed textúrájú olaj, így nagyon könnyen beszívódik a bőrbe. Ez az olaj egy nagyon költséghatékony módja a kozmetikumkészítésnek, a bőr hidratálásában, nyugatásában. Mivel könnyed olaj, ezért az arcápolókhoz adva nagyon jó szolgálatot tesz a problémás, érett vagy érzékeny bőr ápolásában.

A szappanokat lágyítja, kevés habot ad, viszont a bőrápoló és bőrvédő tulajdonságait megtartja. Folyékony szappan készítéséhez ideális, hatoanyagokban gazdag alapanyag.


Előállítás:

Hidegen – tiszta napraforgó bélből – sajtolva, vitamin tartalma teljes értékű, a héjról nem kerül bele szermaradvány, idegen ízanyag. Oldószerektől mentes.

Több mint 30 éve működik Nagymágocs községben az olajüzem, melyet nagy szakértelem, hagyománytisztelet és magas szakmai színvonal jellemez. A házi manufaktúrában különös gondot fordítanak a termék minőségére. Erre garancia az üzem családi jellege és a tulajdonosok elhivatottsága a minőség iránt. Évek során sokan megtapasztalták már a Mágocsi olaj minőségét, aromáját. Megbízható egyenletes minőségét a piacon mindenhol elismerik. Felhasználhatjuk a megszokott módon sütéshez, főzéshez, salátákhoz, pácokhoz. Íze karakteres, jellegzetesen napraforgó íz. 


Felhasználás:

A hidegen sajtolt olajok nagy előnye, hogy maradéktalanul megőrzik az értékes tápanyagokat, vitaminokat. A hidegen sajtolt napraforgó olaj kiváló E-vitamin forrás, amelynek nagy hasznát vesszük a szépségápolás során is. Az E-vitamin jelentős antioxidáns, megköti a káros szabadgyököket. Anti-aging krémek egyik fő összetevője, így bátran használhatjuk kozmetikumunkba téve is ezt az olajat. Mézzel keverve pakolásnak is kitűnő.

Belsőleges használatával is sokat tehetünk egészségünkért, és szépségünkért. Felhasználhatjuk a megszokott módon sütéshez, főzéshez, salátákhoz, pácokhoz. Íze karakteres, jellegzetes napraforgó íz.

Sűrűbb, mint a finomított étolaj, pl. kelt-olajos tészta készítéséhez kevesebb is elég belőle. Édes sütemény készítésekor először kisebb adagot készítsünk, hogy milyen ízhatást érünk el vele.

Tipp: Szappankészítők figyelmébe ajánljuk ezt az olajat, kiváló hidratáló és bőrápoló tulajdonságai miatt, azonban arra ügyeljenek, hogy lágyítja a szappant.


Hatása:

Belsőleges alkalmazásának hatásai (leginkább nyersen, magas hő alkalmazása nélküli felhasználáskor):

  • Segíthet a szem egészségének megőrzésében
  • Jó hatása érvényesülhet szívbetegségek esetén is
  • Erősíti a körmöket, hajat
  • Segíthet a bőr szépségének megőrzésében

A gyógyászatban vizelethajtó, hurutoldó hatása miatt használatos, köhögés, vérhas, vesegyulladás kezelésére.

űrtartalom 1000ml

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!