Menü
Ár:
33.990 Ft

Nátrium-hidroxid pikkelyes 25 kg

Ár:
33.990 Ft

A Nátrium-hidroxid a szilűrd szappankészítés nélkülözhetetlen alapanyaga. A hideg és a meleg szappankészítés során használjuk a zsírok, olajok elszappanosításához.

Leírás és Paraméterek

CAS: 1310-73-2
EINECS: 215-185-5

Származás: NaOH, marónátron, nátronlúg, marószóda, zsírszóda, marólúg vagy lúgkő. 1736-ban egy francia tudós, Henri Louis Duhamel du Monceau nevezte el.

Megjelenés: Termékünk minimum 98,0 %-os tisztaságú. Vízben oldva erősen lúgos oldatot képez.

Előállítás: Klórral, és a hidrogénnel együtt szokták előállítani. A folyamat vízben oldott nátrium-klorid elektrolízise során megy végbe. Itt a katódnál nátrium-hidroxid válik ki, miközben hidrogéngáz szabadul fel.

Összetétel: Ionos vegyület, vagyis kizárólag hidroxidionokból (OH-), és nátrium-ionokból (Na+) áll.

Felhasználás: Felhasználása nagy körültekintést és figyelmet igényel. A szilárd, vagy tömény oldatban lévő nátrium-hidroxid égési sérüléseket, maradandó sebeket, hegeket, valamint vakságot okozhat. Feltétlen tájékozódj a veszélyekről mielőtt használnád. Mindig hideg folyadékhoz keverjük! Főleg a textil- és papíriparban, a szappanok és mosószerek gyártásában használják. A nátrium-hidroxid a szilárd szappankészítés nélkülözhetetlen alapanyaga. A hideg és a meleg szappankészítés során használjuk a zsírok, olajok elszappanosításához. Használható, zsíroldóként is vagy lefolyó tisztítóként. 10 %-os vizes oldatával még a legmakacsabb dugulások is megszűnnek. Az általunk leírt tippeket saját ízlésének megfelelően variálhatja.

Tárolás: Száraz és hűvös helyen, jól záródó műanyag edényzetben kell tárolni. Alumíniummal együtt tárolni veszélyes és TILOS!

Csak akkor használd ha megismerted már a szappankészítésre vonatkozó összes biztonsági előírást!

- A lúgoldat erősen maró folyadék!
- Kerüld el a szembe, vagy bőrre fröccsenését!
- A lúgoldat készítésénél minden esetben készíts elő mosakodási lehetőséget, hogy a bőrre kerülő lúgot, vagy lúgoldatot azonnal leöblíthesd! Közömbösítéshez citromsavoldatot, vagy ecetet is használhatsz.
- Minden esetben használj védőszemüveget és lúgáló gumikesztyűt!
- Csak minősített  vegyszerálló kesztyűt használj! A gyógyszertári 1x használatos erre a célra nem alkalmas.

Figyelmeztető mondatok

H314 - Súlyos égési sérülést és szemkárosodást okoz.
H290 - Fémekre korrozív hatású lehet.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!