Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Ne csak kend, radírozd is!

Ne csak kend, radírozd is!

Olyan könnyű lenne most egy valentin napra kihegyezett, ajakápolós cikket írni, de egyrészt van már két kedvenc ajakápolós cikk, másrészt ennek nem csak valentinnapkor van aktualitása.

Télen a hideg és a száraz levegő viseli meg az ajkainkat, tavasszal a szél, és a szokatlan napsütés, nyáron az UV sugarzás, ősszel pedig megint a szél és a hideg. Mindig van rá apropó, hogy kicsit jobban odafigyeljünk erre a nagyon érzékeny kis bőrfelületre.

Az ajak bőrének ápolása is ugyanabban a szentháromságban létezik, mint a bőrápolás általában: tisztítás- radírozás (tonizálás)-hidratálás.

1 Tisztítás

Majdnem egyértelmű, hogy néha a szánkat is megmossuk, mármint kívülről, legalább fogmosáskor. Ha viszont rendszeresen sminkelsz, akkor a sminked lemosásakor a szádon is fuss át! Úgy tűnhet, hogy nap közben "leetted" a rúzsodat a szádról, de meg fogsz lepődni, hogy mennyi maradt még rajta!

2. Radírozás

A legegyszerűbb mechanikai eszköz erre a fogkeféd. Hetente 2-3x, fogmosás után tiszta kefével nagyon gyengéden dörzsöld át az ajkaid. Ezzel egyrészt eltávolítod az elhalt hámsejteket, másrészt pezsdíted a vérkeringést, ami egy csomó szuper folyamatot indít be a bőrödben és a szervezetedben.

Ennél kicsit bonyolultabb, ha készítesz egy olajos ajakradírt. Vegyél egy pici tégelyt, tálkát, töltsd tele finom szemcsés cukorral, és öntsd fel a kedvenc folyékony olajoddal. Használhatsz extra szűz olívát, argán olajat, jojoba olajat, ezek mind könnyen beszívódnak, és az ápolás mellett az esetleges sebgyógyulást is segítik. Fontos, hogy ne legyen nagy szemcsés a cukor, mert nagyon karmolhat, és az nem kellemes. A radírozás végén töröld le a felesleget, a visszamaradt olajat pedig nyugodtan masszírozd az ajkaidba. Mintha rúzsoznál.

3. Hidratálás

Készítsd el a kedvenc ajakápoló receptedet, és használd, akár naponta többször is! Nagyon fontos, hogy ha extrém körülmények közé mész: téli kirándulás, nyári napozás, stb; mindenképpen kend a szádat, hogy megelőzd a kicserepesedést!

Téli recept, könnyebben olvad, kicsit lágyabb ajakápoló: https://bolt.szappandoboz.hu/blog/hazi_ajakapolo_recept

Nyári recept. kicsit keményebb, nehezebben olvadós ajakápoló: https://bolt.szappandoboz.hu/blog/ajakapolo_lepesrol_lepesre

Tartalomhoz tartozó címkék: kencekészítés blog