Ár:
16.290 Ft

Pálmazsír / pálmaolaj 20 kg

Ár:
16.290 Ft

Pálmaolaj / pálmazsír - Olajpálma terméséből sajtolt természetes zsiradék. Rengeteg vitamint tartalmaz.

Legnagyobb mennyiségben felhasznált növényi zsiradék a világon. Az élelmiszeripar  a kozmetikai ipar kedvelt olaja. Szappan készítés egyik fő zsiradéka.

Minőségét megőrzi (EXP): 20/01/2021

Leírás és Paraméterek

INCI: Palm (Elaeis Guineensis) Oil

CAS: 8002-75-3

EINECS: 232-316-1

 

Származás

Webáruházunkban kapható pálmaolaj/zsír Malayziából származik ( a csomagolás megújult, a termék változatlan maradt, csomagolva: Ukrajnában )

 

Megjelenés

sárgás színű, szobahőmérsékleten szilárd,

kb. 39-42 C fokon kezd olvadni ( csúszáspontja )

égési pontja 235 C fok feletti.

 

Előállítás

Az olajpálma húsos gyümölcshéjából sajtolt növényi zsiradék. Az olajat nagy vákuumban, 235 °C feletti hőmérsékleten, gőzzel kezelik amitől szagtalan és homogén lesz.

Kémiai összetétele

Főként palmitinsav-részleteket és oleinsav-részleteket, jelentősebb mennyiségű E-vitamint tartalmaz, de K-vitamint és béta-karotin is van benne. Vas, cink, kálium és nátrium is van benne. Palmitinsav (42%), olajsav (41%), linolsav (10%), sztearinsav (5%), mirisztinsav (2%).

 

Ismert felhasználási területek

A legnagyobb mennyiségben felhasznált növényi olaj a világon. Megtalálhatjuk többek között a testápolókban, szappanokban, samponokban, kézkrémekben, rúzsokban, csokoládéban, a legtöbb desszertben.

Alkalmas főzéshez, sütéshez. Jelentős felhasználók a margarint előállító vállalatok és a kozmetikai ipar is. Kenőanyagok és biodízel is készül belőle.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen tároljuk.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!