Menü
Ár:
4.590 Ft

Repce viasz 50 - 1000g

Ár:
4.590 Ft
Repceviasz - aromaterápiás célokra, masszázsgyertyákhoz. Gyertyaként kevesebb korommal és füsttel ég. égése során nincs toxikus anyag felszabadulás. Környezetbarát, illatosított gyertya készíthető belőle.

Leírás és Paraméterek

Adatok:

Hydrogenated Rape Seed Oil

CAS: 68334-28-1

Származás:

Termékünk az EU-ból származik.

Előállítás:

A repceolaj hidrogénezett formája. A repce Európában is termő, megújuló forrás, így viaszként való felhasználása is környezetbarát és hatékony. Pluszban egy szívet melengető információ: A repce, mint növény segít a méheknek. A méhészek a tavaszi virágzó repcemezőket méhcsaládjainak felerősítésére használják.

Megjelenés:

Fehér, krmészínű tömb, illata semleges. 100%-ban növényi, biológiailag lebomló alapanyag. Vegán, állatokon sem tesztelték.

Olvadáspontja 50 C fok. Kerüljük el, hogy felforrjon.

Felhasználás:

A környezetkímélő gyertyák ideje eljött. Nem mérgező, fenntartható, a környezetben könnyen és teljesen lebomlik, így a már feleslegessé vált repceviasz komposztálható is. Remek alternatíva paraffin gyertyák helyett.

Gyertyakészítésnél ugyanolyan jól és könnyen alkalmazható, mint a szójaviasz. Vállalkozó kedvűek akár kipróbálhatják a kettő kombinációját is, valamint a legtöbb viasszal jól leverhető. Kiválóan színezhető, díszíthető. Nagyon jó az illatmegtartó és- kiadó képessége. Könnyen hazsnálható, kezdőknek is ideális. Ruhákból könnyen kimosható, bútórról könnyen eltávolítható.

Pohárgyertyák, masszázsgyertyák, masszázsbalzsamok, szilárd parfümök készítéséhez is alkalmas.

Tipp: Gyertyakészítésnél érdemes már abba a tégelybe önteni, amelyikben majd égetni szeretnéd repceviasz gyertyádat. Így égetéskor nem folyik szét, és sokkal tovább élvezheted a saját készítésű natúr, vagy illatosított, színezett gyertyádat.

Nagyobb méretű gyertya készítésére is van lehetőség. 3 kanócos gyertya esetén egy nagyobb üveg tégelyre lesz szükséged, illetve 3 kanócra talppal. Fa kanócokkal mutat a legjobban. Az elkészítés menete ugyanolyan egyszerű, mint az 1 kanócos esetében. Kinti baráti beszélgetésekhez hangulatos kiegészítő, ha pedig illóolajat is használsz hozzá, szúnyogok és más rovarok ellen is hatásos lehet.

Szilárd parfüm recept:

  • 30% repceviasz
  • 50% növényi vaj
  • 0,5-1,5% illóolaj
  • Növényi olajból kiegészíteni 100%-ra

Masszázs balzsamok:

Növényi vajakkal és olajokkal társítható.

Az itt található tanácsok, ajánlások személyenként eltérő hatásúak lehetnek, ezért mindenképpen tanácsos előtte próbát végezni!

Hatás:

A bőrön lágyító, tápláló, filmképző hatású. Nem változtatja meg a készítmények színét, illatát. A repceviaszból készült gyertyák kevesebb korommal, közel 50%-kal hosszabb ideig, tisztábban égnek, mint más viaszokból készült gyertyák.

Tárolás:

Száraz, hűvös helyen, napfénytől védve tároljuk.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!