Menü
Ár:
3.990 Ft
Termék címkék: ricinusolaj

Ricinusolaj 1000 ml

Ár:
3.990 Ft

Nagyszerű, sokoldalú, hidegensajtolt, extra szűz olaj (Ricinus communis). Hajápoló, bőrápoló, szappan és kozmetikum alapanyag. Gyakran alkalmazzák natúr kozmetikumokban, vagy önmagában.

Gyógyszerkönyvi tisztaságú. Ph.Eur

Leírás és Paraméterek

INCI: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil / Extra Virgin Ph.Eur
CAS: 8001-79-4
EINECS: 232-293-8

Származás

A ricinus a trópusi Afrikából származó, a Földközi-tenger mellékén meghonosodott gyógy- és dísznövény.

Előállítás

Magjából sajtolással készül a ricinusolaj, amiből a mérgező ricint forró vízzel történő ismételt felfőzéssel távolítják el.

Megjelenés

Az olaj sárgás, illetve sárgás zöldes színű, sűrű folyadék, majdnem szagtalan. Hideg időben szinte fehér színű lesz, de melegítés hatására ismét visszanyeri eredeti színét. Nehezen szárad, zsíros olaj, gliceridek formájában tartalmazza a következő zsírsavakat: ricinolsav, olajsav, linolsav, palmitinsav és sztearinsav.

Felhasználás

Önmagában, hígítás nélkül használható a bőrre, hajrakörmökreszempillákra de előszeretettel alkalmazzák natúr kozmetikumokbannatúr szappanokban és hajápoló készítményekben. Készíthetsz belőle arckrémetkézkrémet, arctisztítótarcolajat és szappantRengetegrengetegféleszappant.

Néhány ötlet a ricinusolaj felhasználására

  • A hajnövekedés serkentése érdekében kenjük be a hajtöveket felmelegített ricinusolajjal estére, majd húzzunk a fejünkre egy sapkát. Reggel mossuk meg a hajunkat. Hajpakolás receptet itt találsz.

  • A  túlterhelt megfáradt lábainkon is segíthetünk. Kenjük be lefekvés előtt a lábainkat és húzzunk rá pamut zoknit. A ricinusolajos kezelésnek köszönhetően lábainkat már másnap pihenteknek érezzük.

  • A szempilláink és szemöldökünk sűrűsödését és növekedését úgy érhetjük el, hogy hetenként három alkalommal, lefekvés előttkenjük be.

  • Kis gyermekeknél is bátran alkalmazhatjuk, hetente kétszer lefekvés előtt dörzsöljük be a fejbőrt óvatosan. Használat előtt a ricinusolajat melegítsük meg, mert akkor hígabb lesz és könnyeb. Hígíthatjuk is argán olajjal, ami a haj gyökerét erősíti meg.

  • A vadászkutyák látásában keletkező zavarok esetén is hasznos segítség. A magas fűben szaladgáló vadászkutya szemébe csapódó fűszálak látás problémákhoz vezetnek.

  • A ricinusolaj segítségével eltüntethetjük a tyúkszemeket, szemölcsöket. Este és reggel 10 napon keresztül dörzsöljük be finoman úgy, hogy a ricinusolaj be tudjon hatolni a kinövésbe. Itt is ajánlott melegítve használni.

  • A makacs bőrkeményedések puhítására is sikerrel alkalmazhatjuk.

  • A népi gyógyászat szerint a ricinusolajat vágásokra, horzsolásokra vagy sebekre kenve gyorsíthatjuk azok gyógyulását.

Tárolás

Fénytől védve, hűvös helyen tároljuk.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!