Menü
Ár:
1.320 Ft

Sáfrányos szeklice olaj

Ár:
1.320 Ft
Kapható választék:
Kiszerelés:

Antioxidánsokban, vitaminokban és többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag növényi olaj a bőr lágyításáért, táplálásáért és regenerálásáért és megfiatalításáért. Élvezd minden előnyét különösen száraz, érett, irritált bőrödön vagy igénybe vett hajszálaidon.

Leírás és Paraméterek

Adatok
INCI: Carthamus tinctorius (safflower) seed oil
CAS-szám: 8001-23-8
EINECS: 232-276-5

Tulajdonságok

A sáfrányos szeklice olaj kiemelkedően magas linolsavtartalma és vitaminkomponensei miatt számít különlegesnek a növényi olajok között. Egyike azon kevés növényi olajoknak, melyeknek magas a K vitamin tartalma és a bőrben történő hasznosulás szemponjából legkedvezőbb E vitamin (vagyis alfa-tokoferol) tartalma. Megjelenésében enyhén sárgás színű, enyhe de jellegzetes ilaltú folyadék.

Előállítás

Hidegen sajtolással állítják elő a növény magvaiból.

Hatás

Magas zsírsav-, antioxidáns- és vitamintartalma miatt hatékony segítséget nyújthat ez az olaj a...

  • bőr vízveszteségének csökkentésében
  • a sejtek hidratálásában
  • a bőr megújításában (hámlasztás elősegítésével)
  • a száraz-zsíros bőr egyensúlyának visszaállításában
  • az öregedés jeleinek csökkentésében (anti-aging-, ránctalanító hatás)
  • az aknés, pattanásos, ekcémás bőr gyulladásának enyhítésében
  • az irritált, viszkető bőr megnyugtatásában
  • a kuperózis enyhítésében
  • a száraz, töredezett, élettelen haj ápolásában
  • a hajhullás megfékezésében és a hajnövekedés serkentésében
  • a sebek gyógyulásának meggyorsításában és a hegek halványításában

Felhasználás

Bármely bőrtípus esetén javasolt a felhasználása. A sáfrányos szeklice olaj könnyen felszívódik, nem hagy zsíros filmréteget a bőr felületén és nem terheli meg a zsíros bőrt.

Mire használhatod?

  • száraz, sérült, érzékeny bőr ápolására
  • gyulladt, irritált, ekcémára hajlamos bőr ápolására
  • zsíros, pattanásos, aknés bőr kezelésére
  • rugalmatlan, fesszességét vesztett bőr regenerálására
  • karikás szemek, bőrpirosodás, kuperózis, rosacea enyhítésére
  • száraz, sérült haj ápolására

Milyen készítményben használhatod?

  • önmagában
  • arc- és testápoló készítmények (krém, szérum, olajkeverék, arctisztító)
  • pakolások, arcmaszkok
  • hidratáló kozmetikumokba
  • fejbőr- és hajápoló készítményekbe (szérum, hajlbalzsam, hajpakolás)
  • szappanokba (hideg- és meleg eljárás esetén is)

Hogyan használd?

  • Önmagában is felviheted a frissen tisztított, enyhén nedves bőrödre is; vagy használhatod hajvégápolóként a száraz, töredezett hajszálaid ápolására.
  • Magas zsírsav tartalma miatt fényérzékenyítő hatású! Használata éjszakai készítményekben javasolt vagy olyan testfelületen, amelyet nem ér napfény.
  • Hőérzékeny! Lehetőség szerint a már felmelegített és hűlésben lévő zsírfázishoz adagold.
  • Adagolás a különböző készítményekbe: % a készítmény tömegéhez mérten
  • Olajos bőrre készíts egy könnyű, bőrápoló olajat: Keverj el 5 csepp Bergamot, 5 csepp Kamilla és 5 csepp Geránium illóolajat egy kevés Sáfrány olajban, majd vidd fel a kívánt bőr felületre.
  • Aknéra hajlamos bőr kezelésére keverj el 2-4 csepp Teafa illóolajat 1 teáskanál Sáfrány olajban majd vidd fel a megtisztított arcbőrödre. Ezután egy enyhén nedves kendővel töröld le az olajat a bőrödről. Segítségedre lesz a a bőröd faggyútermelésének kiegyensúlyozásában és a gyulladás enyhítésében. 

Tárolás

Hőtől és fénytől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!