Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

szappankészítés

2020. 08. 05. 00:00:00
Nincs a bőrtípusodnak megfelelő borotvahab vagy Te is a hagyományok híve vagy? A hagyományos borotva szappanok modern köntösbe bújtatva a legigényesebb bőrtípusra is kiválóak lehetnek. Ez az érzékeny bőrre szánt szappan nyugtatja, hidratálja és ápolja a bőrt a benne található Aloe Vera gélnek és búza proteinnek köszönhetően. Az extra fertőtlenítő és bőrnyugtató hatásért pedig néhány csepp teafa- és a levendula illóolaj kell csupán.
2020. 04. 08. 09:53:43

A hagyományos eljárással készült szappannal szemben jóval gyorsabb a Melt & Pour folyamata. A formába öntött szappant akár néhány óra múlva használatba is vehetjük, ellenben a hagyományos szappanoknak hetekre van szüksége a tökéletességhez.

Emellett mivel egy kész alappal dolgozhatunk, nem kell lúgot használnunk (ami erősen maró hatású), vagyis a család legkisebb tagja is veszélytelenül részt vehet a szappanok öntésében.

2017. 08. 16. 09:09:27
A kecsketejes szappan luxus élmény. Kleopátra is tejben fürdött, nem? Otthon is elkészíthető, csak kell hozzá egy kis előkészület, és odafigyelés, de menni fog! Összegyűjtöttünk pár tippet, hogy a siker könnyebben elérhető legyen.
2017. 07. 05. 09:05:29
A Szappandoboz is megalkotta a saját szappanbuborék receptjét. Ha nagyon ügyesek lennénk, akkor nulláról, saját tenzidekből raktuk volna össze, de ennek a kísérletezése még folyamatban van. Cserébe viszont van egy teljesen jól működő verzió, amit kiállta a tesztelést.
2017. 05. 22. 00:00:00
Nagyon sok módon, és nagyon sokféle indíttatásból használunk természetes vagy kézzel készült kozmetikumokat. Mint az élet minden területén, a különböző irányvonalak és gondolkodásmódok találkozási pontjain súrlódások előfordulhatnak. A mai blogban nem receptet, hanem egy kis együttgondolkodást osztunk meg.
2017. 05. 08. 15:23:37

Mert sminkelünk is, ugye, Hölgyek? Hála Istennek egyre több bio és kemikália mentes sminkterméket lehet kapni, és egyre több helyen. Akár bio, akár hagyományos sminktermékeket használsz, az eszközeidet valahogy tisztán kell tartani.

Szándékosan nem ecsetet írtam a címbe, mert csomó szivacs van már a piacon, amit igen nagy küzdelmek árán lehet csak tisztára és higiénikusra mosni. Ha nem akarod a dzsonzonsz babasampont vagy éppen a gyógyszertári benzint használni, akkor készítsd el magadnak az ecsettisztító szereidet!

2017. 05. 02. 14:03:00
Valljuk be, a szappan nem mindenkinek jön be. Van, aki nem szereti azt a jellegzetes érzetet, amit a bőrön hagy, van, aki szereti, ha jobban habzik, van, aki egyszerűen csak a folyékony tisztálkodószereket kedveli. Itt egy új tusfürdő recept, ami kellemes, krémes habbal tisztít, olajtartalmával ápol is, és kíméletes a bőrhöz. Nagyon rugalmas recept ez is, bátran kísérletezz, és szabd át!
2017. 04. 17. 22:22:18
A ricinus olaj egy atombomba, ha hajápolásról, szempilla- és szemöldök növesztésről van szó, de valami iszonyat tortúra kimosni, ha csak magában használjuk. Kisebb koncentrációban nem lesz olyan erős a hatása, de még így sem elhanyagolható, akár sampon nélkül is kiöblíthető. A haj fényes, selymes lesz, és extra tartást, volument kap.
2017. 04. 10. 09:50:21
Mint minden természetes/ házilag készült kozmetikumnak, ennek a tejsavas intim lemosónak is az az előnye, hogy teljes mértékben testreszabható, Lehet szimplán egy kellemes illatú, agresszív anyagoktól mentes mosakodó, ha hajlamosak vagyunk mindenfélét összeszedni, vagy éppen pont valamilyen fertőzés miatt kezelés alatt állunk, akkor nagyon jó kiegészítője lehet az orvos által felírt készítményeknek.
2015. 12. 02. 10:53:41

Ijesztő jelenségeket tud produkálni némely szappan a kiöntés utáni órákban. Színt vált, izzadni kezd, elfehétedik vagy zselés állagot vesz fel. Melyik baj és melyiktől nem lesz semmi probléma? Mikor kell betakarni és mikor kell hűteni? Mi lesz, ha nem teszem időben, amit kell?

Nézzük meg a legfontosabb tényezőket!