Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Szájápolás természetesen

2015. 03. 16. 10:44:46
Szájápolás természetesen Már rég óta természtes kozmetikumokat használt az egész család, de valahogy a fogkrém lecserélése természetes alapúra sose került szóba. Valahogy nem is gondoltunk rá, hogy ezt is kellene... aztán szembe jött egy-egy cikk, beszélgetés, ami után elkezdtünk gondolkodni azon, hogy talán ezzel is kellene foglalkozni. Nem is volt olyan nehéz jó receptet találni!

A fogkrémben is van SLS, ami folyton irritálja, szárítja a nyálkahártyát, attól az érzékennyé válik, és vérzik. A mentol, a fluorid és a többi összetevő is aggályos lehet, nagyon sok eltérő szakvéleménnyel találkozik az ember.

Ahogy a legtöbb természetes kozmetikummal, a természetes szájápolókkal is barátkozni kell. Az egyik legnagyobb különbség itt is a habzás. A természetes fogkrém ugyanis nem habzik. A fogpor sem. Ha ezen túllendülünk, akkor az eredmény: teljes tisztaság, nincs lepedék, természetesen friss a lehellet és nagyon rövid időn belül elmúlik a fogíny vérzése is.

 

Természetes, fogfehérítő fogpor recept

Az elkészítés nagyon egyszerű: tedd a porokat abba a tégelybe, amiben majd tartani fogod a fogport, csepegtesd rá az illóolajokat és jól rázd össze! Érdemes minden használat előtt egy kicsit megrázogatni.

Az illóolajokkal személyre/problémra szabhatod a fogporodat. A legkönnyebben a borsmenta ízével tudod magad hozzászoktatni az új állagú szájápolódhoz. Ha vérzés, fájdalom van, akkor érdemes bevetni a szegfűszeget. Ha gyerekeknek készíted, akkor érdemes gyümölcsösebb ízekkel próbálkozni.

 

Természetes fogkrém recept

Ez a recept alapvetően édes lesz a glicerin miatt, így a gyerekek is szívesen használják. Nekik érdemes színes agyaggal és narancs illóolajjal készíteni. A rózsaszín agyagos verzió teljesen olyan lesz, mint a régi Gabi fogkrém.

A felnőtt verzió ugyanúgy készülhet menta, szegfűszeg olajokkal, mint a fogpor.

Tartalomhoz tartozó címkék: kencekészítés blog