Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

WC tisztító bombák házilag

2015. 05. 02. 11:31:15
WC tisztító bombák házilag A lakás vegyszermentes tisztántartása is pofon egyszerű. Irgalmatlan mennyiségű recept áll rendelkezésre az interneten, sok már kipróbált bizonyított. Most a két jolly joker alapanyag felhasználásával készítünk WC tisztító és fertőtlenítő bombákat.

WC tisztító bomba recept

Összesen 6 alapanyagra lesz szükséged:

A szódabikarbónát és a citromsavat keverd össze egy tálban. Folytonos kevergetés mellett, apránként, lehetőleg spriccelős flakonból adj hozzá annyi vizet, hogy nedves homok állagú legyen a keveréked. Cseppentsd hozzá az illóolajokat és keverj rajta még egyet.

Nyomkodd szilikon formába, vagy folpackkal bélelt jégkockatartóba, és hagyd állni amíg nem nem szilárdul. Óvatosan fordítsd ki, vagy emeld ki a formából. Felhasználásig tárold egy jól záródó befőttes üvegben!

Dobj 1-2 kockát a WC csészébe, és várd meg, amíg elpezseg. A WC nem csak illatos lesz, de folyamatos használat mellett a vízkövet is leoldja.

+1 tipp: ha nagyon vízköves a WC csésze, keverd a citromsavat vagy a szódabikarbónát (külön valamelyiket) sűrű pasztává, és borítsd be vele a vízköves részeket. Extra fertőtlenítő hatásért cseppentsd bele az illóolajokat is!

Tartalomhoz tartozó címkék: kencekészítés blog