Leírás és Paraméterek
Szagtalanítás: tegyünk egy nedves szivacsra szódabikarbónát, és mossuk ki vele a hűtőszekrényt. A szagokat okozó baktériumokat kíméletlenül elpusztítja.
Tűzhelytisztítás: sütő tisztításához szódabikarbóna és víz keverékéből készítsünk pasztát. Kenjük a még meleg sütő belsejébe. Száradás után tisztítsuk ki forró vízzel és kefével. Végül töröljük át.
Dugulás: ha eldugult a lefolyó, 2 ek szódabikarbónát, majd 1,5 dl esetet öntsünk bele. A lefolyót és a túlfolyó nyílását dugaszoljuk be, és hagyjuk, amíg a sistergés abban nem marad. Öblítsük le forró vízzel.
Érdekesség: a szódabikarbóna doppingol, fokozza a sportteljesítményt. Nagyanyáink előszeretettel alkalmazták a szódabikarbónás lábáztatást.
Testszag ellen: egy kevés port bedörzsölünk a hónaljunkba vagy a lábfejünkre, vagy vízben feloldjuk, illóolajjal illatosítjuk, majd szórófejes flakonból permetezzük testünkre és máris elfelejthetjük az izzadságszagot. Cipőbe szórva elfelejthetjük a gombát és a kellemetlen lábszagot.
Az általunk leírt tippeket saját ízlésének megfelelően variálhatja. A szódabikarbóna étkezési célra nem alkalmas. Termékeink között megtalálható az étkezési célra használható szódabikarbóna is. Trisóval keverve penészedés gátló alapanyag.
Tárolás: Száraz helyen tárolandó.